Masaža krepi imunski sistem

Objavljeno: 16.december.2013

Masaža krepi imunski sistem

Imunski sistem je temelj našega zdravja. Zato je zelo pomebno, da skrbimo zanj. Sploh v času gripe in prehlada. Uživanje vitaminov, redna vadba in zdrava prehrana so le nekateri izmed naravnih načinov za povečevanje imunskega sistema. Pa ste vedeli, da lahko tudi z masažo krepimo naš imunski sistem?

Res je, da se masaže običajno poslužujemo za zmanjšanje bolečin in sprostitev. Vendar pa se je masaža izkazala tudi za enkraten, naraven način s katerim krepimo imunski sistem. Pa poglejmo zakaj. Znaten delež našega imunskega sistema predstavljajo naravne celice ubijalke, ki so pomembne za uničevanje virusno okuženih in rakastih celic. Dokazano je, da „stresni hormon“ kortizol moti njihovo proizvodnjo. Ker z masažo znižujemo raven kortizola, se posledično povečuje količina naravnih celic ubijalk. Poleg tega masaža povečuje učinkovitost krvnega in limfnega obtoka. Krvni obtok je pomemben za prinašanje hranilnih snovi celicam ter odstranjevanje stranskih produktov metabolizma. Limfni sistem, ki je glavna sestavina imunskega sistema, pa je pomemben za odstranjevanje strupov iz telesa ter uničevanje virusov in bakterij. Z masažo izboljšamo limfni obtok, z izboljšanim limfnim obtokom pa spodbujamo in krepimo imunski sistem.

Pozor! Ne glede na to, da je za masažo dokazano, da krepi imunski sistem, masaža ni nadomestilo za konvencialno zdravljenje. Masaža je lahko le del celotnega načrta zdravljenja, ki je določen za vas. Prav tako je zelo pomembno, da na masažo ne hodite kadar ste prehlajeni, imate gripo, povišano telesno temperaturo ali drugo bolezensko stanje za katero masaže niso primerne (posvet z zdravnikom!). Masaža je način za povečanje imunskega sistema samo takrat, kadar ste zdravi. V nasprotnem primeru se poveča tveganje za širjenje virusa na druge obiskovalce in maserja. Poleg tega se s stimulacijo še dodatno oslabi vaše telo, kar pomeni, da se boste po masaži počutili še slabše.

Če želite izboljšati limfni obtok in krepiti imunski sistem priporočamo limfno drenažo. V kolikor želite izboljšati limfni in krvni obtok, pa priporočamo kombinacijo klasične švedske masaže in ročne limfne drenaže.

Naročila in rezervacije! Cenik masaž

<< nazaj na vse zapise


MASAŽA

KLASIČNA/ŠVEDSKA MASAŽA Klasična/švedska masaža celega telesa zajema masažo glave, prsnega koša, trebuha, hrbta ter zgornjih in spodnjih okončin. Delna masaža se izvaja samo na delu telesa kot so vrat, hrbet, noge...

RELAKSACIJSKA, ANTISTRES MASAŽA Relaksacijska masaža zajema masažo celega telesa s poudarkom masaže vratu, dlani in stopal. Masažni prijemi so nežni, prijetni in sproščujoči.


več o masaži

NEGA OBRAZA

PRILAGOJENA NEGA OBRAZA

Za čudovit in zdrav izgled ter dobro počutje

VLAŽILNA NEGA S KISIKOM
Napeta in sijoča koža v vseh letnih časih

PROTISTAROSTNA NEGA S PEPTIDI
Popolna prenova kože - obnovljena, žareča in enotna polt

preberi več

KONTAKT

Delight masažni in lepotni studio
Lakotence 7, 1000 Ljubljana
mobitel: 031 888 874
el.pošta: studio@delight-masaza.si
Delight studio zemljevid

kontakt
(C) 2013 BTi Boštjan Turšič s.p. | O piškotkih